Música

BCNmp7: Prescriptors i música analògica

Per fi avui s’ha fet públic que A Viva Veu programarà tres de les cinc sessions del cicle BCNmp7 del CCCB que de moment s’han fet públiques. El cicle BCNmp7 és un cicle de músiques en procés que existeix des de 2006 i que pretén crear sessions de debat estructurades sobre una temàtica central a la qual s’hi pot arribar a través de projeccions, concerts o col·loquis. Enguany el cicle ha estat coordinat per Ingrid Guardiola. La reflexió sempre ha de ser entorn a la creació musical contemporània, i amb una mirada específica al que ocorre a Barcelona. En aquesta línia, les dues primeres sessions programades per A Viva Veu s’estructuren en base a dues temàtiques musicals de molta actualitat. La primera sessió, el divendres 8 de març, es dedicarà als Prescriptors, i la següent, el divendres 5 d’abril, s’estructurarà en base a la Música analògica. La tercera, prevista per més endavant, versarà sobre la Música de club, tot i que ja n'avançarem detalls quan hagin passat els dies.

En aquestes dues primeres sessions, hi participaran referents d’àmbit nacional i internacional. Per la primera sessió, Prescriptors, el representant nacional serà el fundador del web PlayGround, Isaac Marcet. L’acompanyaran el britànic Andy Votel, digger incansable, productor de referència i responsable de segells tan interessants com Finders Keepers, i Brian Shimkovitz, fundador del bloc Awesome Tapes from Africa, dedicat a digitalitzar i divulgar música africana. En una primera part de la sessió, Isaac Marcet, Andy Votel i Brian Shimkovitz debatran sobre la figura del prescriptor en l’era de l’internet social, i n’analitzaran la seva importància i influència real. El periodista d’Scanner FM i col·laborador de la Red Bull Music Academy Carles Novellas serà el moderador de la taula rodona d’aproximadament quaranta minuts. Seguidament, podrem gaudir del directe del dj Andy Votel i a continuació el dj set d’Awesome Tapes from Africa, que debutarà per primera vegada a Barcelona amb un set molt curiós, caracteritzat per punxar amb cassets de música africana.

La segona sessió de "Música analògica", programada pel 5 d’abril, serà estrictament artística, sense debats. La música analògica es representarà en directe de la mà de tres referents en aquest àmbit. D’una banda, el debut de la misteriosa banda Akron i el seu fantàstic “Voyage of Exploration”, reeditat darrerament per Vampisoul al poc temps d’haver-se autoeditat el primer àlbum, que nosaltres vam considerar millor disc nacional del 2013. Tampoc hi podia faltar a la cita l’asturià afincat a Barcelona, Diego Garcia i la seva renglera de sintetitzadors analògics. El cartell l’encapçalaran els francesos Zombie Zombie, un duet d’electrònica analògica i fascinació per les bandes sonores de John Carpenter.

A continuació hi trobareu detallada la part artística de la programació de les dues primeres sessions.

AWESOME TAPES FROM AFRICA

En Brian Shimkovitz és etnomusicòleg de formació (una ciència especialitzada en l’estudi de la música tradicional del món no europeu), especialitzat en la música africana fins a esdevenir-ne un autèntic divulgador i expert en la matèria. Després d’un període per Ghana investigant sobre el moviment de hip hop local, aquest nord-americà que actualment resideix a Berlín, va acumular molta música africana en casset de països com Zimbàbue, Etiòpia o Senegal. La seva tasca com a disc jockey ha sorgit després de l’èxit del seu bloc, Awesome Tapes from Africa (www.awesometapes.com), on digitalitzava i compartia a la xarxa tot aquest contingut musical amb unes fantàstiques ressenyes d’alt valor històric i social. La seva última tasca ha estat la de fundar un segell discogràfic amb el mateix nom, que hores d’ara ja compta amb dues referències. La seva primera edició va ser "Nâ Hawa Doumbia vol. 3", un clàssic del 1982 d’una diva de Mali.

ANDY VOTEL

Andy Votel és l’alter ego artístic d’Andrew Shallcross, un dels activistes musicals europeus amb una carrera més sòlida. Amb seu a Manchester, Votel és conegut per la seva faceta de punxa discos i productor de música electrònica. Però principalment se’l coneix com a productor discogràfic, al capdavant de segells com Twisted Nerve Records, on hi ha editat algun dels seus discos; Pre-Cert entertainment, que és un segell que comparteix amb el duet Demdike Stare, en el qual editen tirades molt limitades d’edicions en vinil de gèneres minoritaris molt especialitzats, com bandes sonores de pel·lícules de terror del setanta, i Finders Keepers que probablement és el segell més conegut al qual participa, on es dediquen, bàsicament, a reeditar discos molt especialitzats. Andy Votel és un musicòleg amb molta experiència al seu currículum, i aportarà una visió molt àmplia del que significa la faceta del productor musical. A banda, també podrem gaudir d’una de les seves fantàstiques sessions, on hi predomina, bàsicament, música Bhangra i Turca.

ZOMBIE ZOMBIE

Zombie Zombie és un joc d’Spectrum que es va fer famós l’any 1984, però també és un grup francès de synth-pop seqüenciat amb sintetitzadors, i que en les seves actuacions en directe fan ús d’aparells i instruments musicals vintage. La seva música sembla feta a mida per a pel·lícules de terror, i de fet tenen una obsessió sana per aquest gènere, i ho han fet pal•lès en la seva interpretació musical de John Carpenter, sens dubte, una icona de la música analògica. L’any 2012 han editat “Rituels d’un Noveau Monde”, un disc hipnòtic que fa ús d’efectes de veu, música modular construïda en un horitzó còsmic.

AKRON

Si Barcelona té algun talent amagat, sens dubte és Akron, un projecte misteriós que corre a càrrec d’una sola persona que ha dissenyat i concebut la idea global d’un projecte musical obsessionat en recuperar música de bandes sonores de pel·lícules oblidades. El líder del projecte prefereix no desvetllar gaire la seva identitat, tanmateix proporciona alguns referents que poden ajudar a fer-nos a l’idea de què és Akron: Moondog, Joe Meek i Delia Derbyshire. Akron és passió pel vintage, l’ambient exòtic i la library music. L’any 2012 ha publicat “Voyage Of Exploration”, i no va tenir temps d’esgotar la primera tirada que Vampisoul ja li va reeditar.

DIEGO GARCÍA

Diego García és un dels descobriments més preciosos de la música nacional d’aquest principi de dècada. Obsessionat per la música analògica, aquest enginyer informàtic munta i desmunta aparells electrònics que converteix en seqüenciadors de ritme, bàsics en el seu univers musical particular. “Estela discoidea” és un 10” que ha suposat el seu debut en el món discogràfic de la mà del segell Sonido Muchacho, i que consisteix en una curiosa interpretació d’arrels musicals provinents dels anys setanta. Música progressiva, electrónica primitiva i una influència ibèrica latent que és fa evident quan escoltes la seva música.

Més informació al blog VEUS del CCCB i al nou compte de Twitter @CCCBmusica.

Escrit per
#


17 Comentaris:
cheap diablo 3 gold ha dit...
You're complicated KiloBYTES for each 2nd (KBpS) using KiloBITS per second (Kbps). Your own personal broadband relationship is usually 1Mbps, there are actually eight chunks within a octet it means your optimum get pace within BYTES is definitely 125KB/S your personal highest possible transfer pace is usually throttled in order to 50 percent that along with stock shares a similar bandwidth. Naturally your current acquire charge in addition depends on the amount of options, all their upload rates as well as virtually any throrttling within the managing plan an individual wouldn't want to buy to consider your whole bandwidth otherwise you probably would not be able to whatever it takes in addition, including running your own P2P software: ) <a href="http://www.goldwow.nl" title="cheap diablo 3 gold">cheap diablo 3 gold</a>
19.05.2013, 06:56:00
Duncan Keith Blackhawks Jersey ha dit...
Hello there, right after replacing to be able to iOS 4. a few. 1, I found even the digicam rotate will be bare, it will be launching... ' forever when looking to transfer photos. [url=http://www.nhlblackhawksjerseys.com/chicago-blackhawks-jerseys/duncan-keith-jersey]Duncan Keith Blackhawks Jersey[/url]
12.06.2013, 12:49:09
Authentic Blackhawks Black Jersey ha dit...
Position Indication <br /> The particular speediest tool to help discover covered consumers on net and is particularly never down! [url=http://www.nhlblackhawksjerseys.com]Authentic Blackhawks Black Jersey[/url]
22.06.2013, 17:54:52
canada goose outlet ha dit...
Canada goose parkas below the chilly winter geese is extra essential and additional outfits enterprises, for example, who have chilly climate. Ages displayed on clothing, that you are essentially at residence is manufacturing of some for the important criteria. Canada Goose parkas are born out in connection with intent and implementation. on this particular practical, we produced a form that reflects our effective root concerning the weather, despite this particulars concerning utilizing modern evening design design, slim Canada Goose Freestyle Vestglance, sharp shine over. Kensington fur coat is steering getting regarded as a treacherous winter, at just the comparable time standard to you personally, design utilizing a glance. gives a abundant and remarkable design entry pockets, Andover many a great offer for many prohibited, Canada geese are acquiring linked making the solution. "Company. complete broad wide selection of hardware dare Arctic temperatures, complexion analysis, Canada goose danmark expedition from the Antarctic polar consuming consuming water ice hat has result for getting the operation relating to troubles regarding the really initially twenty an incredible offer of a lot of many years of time, opt for possibly one of the effective researchers together. Insider belted around the produced pure cozy pink skirt as well as waist apart the particular of 550 specimens. [url=http://www.canadagooseestore.com/]canada goose outlet[/url]
26.07.2013, 22:05:33
canada goose outlet ha dit...
Because of to the several strengths supplied by these Charm silver bracelets they have obtained recognition inside the short span . The people get fascinated by the extra attributes provided by these bracelets . These charms are believed to deliver happiness, achievement, romance in the lives of the people who put on it . Appealing seem can be presented to the mobile phones, rings, neck laces by the use of the pendants which are obtainable in 4 hundred and fifty types from the Charm hub collection . New things are also deigning each and every day and including up with this huge collection.The Importance of Baby Toys in Your Baby's First Year [url=http://www.canadagooseestore.com/]canada goose outlet[/url]
29.07.2013, 12:01:53
nike basketball ha dit...
This shoes are truly terrific, it's countless features as well as functions. [url=http://www.runontheway.com/]nike basketball[/url]
29.07.2013, 16:39:09
cheap wholesale nfl jerseys ha dit...
Sun also can't on the time in dinner asking Chen Jian can, because this T:the Chinese domestic broadcasts live on the scene, this is a best chance to make stronger the best ball star of Chen Jian China.
[url=http://www.cdta.org/nfl-jerseys.html]cheap wholesale nfl jerseys[/url]
19.09.2013, 04:40:38
ghd outlet uk ha dit...
Effectively your publish ended up being worthy of the amount of do the job it was a little while until me to find it. You might not really believe what number of hoops I put to be able to hop by way of watch your own write-up.
[url=http://www.silverspirals.co.uk/i/ghdoutlet/]ghd outlet uk[/url]
01.01.2014, 23:15:08
cheap moncler jackets ha dit...
We second this kind of. Ended up being the entry website from Pandora bracelets to seek out considerably better audio websites.
[url=http://www.pactolus.co.uk/files/cheapmonclerjackets/]cheap moncler jackets[/url]
02.01.2014, 21:46:00
cheap ghd straighteners ha dit...
Dork, <br />I considered this problem, and also ended up being can not replicate it. If you were contacting the particular photo, were you in a position to see the impression with your communication? <br />William
[url=http://www.kritiprojects.com/content/cheapghdstraighteners/]cheap ghd straighteners[/url]
08.01.2014, 11:54:37

Publica un comentari
If you have trouble reading the code, click on the code itself to generate a new random code.
 
ALTRES ENTRADES

Amen Dunes, més cap no és menys lisèrgia

Per què serveix la cultura?

Faust, quatre dècades de krautrock a Barcelona

Cohete i Gabriel y Vencerás s'instal·len a l'Heliogàbal

BirraSo: cervesa, molta cervesa bona

Deu raons per no perdre's el concert de Built to Spill

Tot l'arxiu

Wind Atlas

#1 Benvinguts a A Viva Veu

Ho cridem a viva veu. Ens obsessionen la m&

#2 Inspira

Encara recordem el concert d'Inspira com un

#3 Me and the Bees

Me & The Bees és un grup de noie

#4 Nova temporada Cicle A Viva Veu

Ben a prop de complir tres anys, avui prese

#1 2011. Els millors discos d'electrònica

Enguany hem tinguts alguns debats interns e

#2 2010. Els millors concerts

Encara que no ho sembli, la música n

#3 Martí de Riquer in memoriam

"La primera impressió que fa é

#4 #Sónar2013: La selecció artística

Amb el mateix criteri utilitzat en cadascun