Música

Cohete i Gabriel y Vencerás s'instal·len a l'Heliogàbal

L'anunci que els madrilenys Cohete i els mestissos Gabriel y Vencerás (són de les Espanyes, sobretot de Saragossa, però viuen com autèntics barcelonins) seran a l'Heliogàbal aquest dissabte 15 i l'endemà a l'hora del vermut és una fantàstica excusa per mencionar una altra cosa: que l'Heliogàbal ha reprès amb més o menys força una programació de música en directe que els darrers mesos s'havia apagat força. Tornen els concerts de bandes senceres i no només coses tranquil·les a hores normals. I això és una alegria, tant pels programadors que tenien en l'Heliogàbal un comodí per organitzar-hi els seus concerts, com pels mandrosos barcelonins, a qui costa tant fer canviar les costums. 

Dit això, els entranyables Gabriel y Vencerás exerceixen d'anfitrions de Cohete, els quals estaran plegats ja el divendres 14, quan toquin a la Lata de Bombillas de Saragossa. Els uns han convidat a passar el cap de setmana a Barcelona perquè comprovin en primera persona l'ambient adolescent que es respira a Catalunya. Feta la broma, Cohete han tret un nou disc, de nom "Hurra" que, segons la nota que els Gabriel y Vencerás han escrit per promocionar el sarau, sona com si Paul McCartney s'hagués empassat una hamburguesa sense mastegar o com si una banda de trompetistas cubans juguessin a minigolf amb els Ramones.

Està molt bé que siguin els mateixos músics els que innovin en la literatura musical. El món, sens dubte, necessita més comparacions d'aquestes.

En realitat, però, "Hurra", que tot just és el segon disc dels madrilenys, beu de les mateixes fonts que Gabriel y Vencerás, tota aquella generació de músics saragossans, des d'El Niño Gusano fins a Bigott i passant per La Costa Brava, un so del pop en castellà que ha esdevingut l'alternativa a l'estat de la tradició sorollosa que van cimentar L'Inquilino Comunista i que Los Planetas van saber explotar. És aquell altre so, el de, és clar, pop espanyol. 

Gabriel y Vencerás, per la seva banda, mantenen amb "Ácido niño" (Gran Derby, 2012) la seva referència, tot i que tenen força llest material nou que segurament voldran ensenyar en aquesta microgira entre Saragossa i Barcelona. La veu del Jorge, el cantant, és la més particular des que Manos de Topo van donar-se a conèixer. Particularment, algú va dir d'ells, mentre gravaven el disc, que Gabriel y Vencerás és un grup que fa pop molt suau que es pensa que fa rock dur. Aquesta és fàcilment la millor descripció que es podria fer de la seva música.

El dissabte 15 Cohete i Gabriel y Vencerás tocaran cap a les deu de la nit i l'endemà, a la una del migdia, paint la ressaca que s'hauran guanyat la nit abans a base de vermuts. L'entrada per cada concert serà de 8 euros.

Escrit per
#


12 Comentaris:
Azrini ha dit...
Informacif3n Bitacoras.com Valora en Bitacoras.com: bfTe han robado los tapnoes de las ruedas? bfTe gusta que tus ruedas se hagan notar? bfTe gusta el color rosa? Escoge la excusa que quieras pero con estos tapnoes de aluminio y forma de cohete, tu coche no va a pasar desaperc
08.09.2014, 11:38:40
Rodeway ha dit...
hola sandra,ganar<a href="http://dsyflnf.com"> derino</a> contestando encuestas online es una de las mejores formas de ganar<a href="http://dsyflnf.com"> derino</a> ya que lo unico que necesitas ara poder trabajar es una computadora y acceso a Internet y con eso desde cualquier lugar puedes trabajar sin ningfan problema. la forma de trabajar es simple, tfa te registras en una empresa y llenas tu perfil la empresa en base a tu perfil te mandan encuestas para que contestes directamete a tu correo electronico por lo cual te recomiendo que abras un correo exclusivamente para esto, en ocasiones te mandan varias empresas ased que tu puedes ingresar a la pe1gina principal y empezar a llenar, recuerda que entre me1s empresas estes registrada me1s<a href="http://dsyflnf.com"> derino</a> ganas ya que te llegan me1s empresas, te recomiendo que te suscribas a esta pe1gina para que te llegue mayor informacif3n a tu correo ased como consejos y empresas. que tengas buen deda, saludos
09.09.2014, 12:50:18
please visit ha dit...
It is sad but many people live like that.
[url=http://merrittkscw.soup.io]please visit[/url]
08.02.2015, 11:12:50
uggs free shipping best ha dit...
com/v2cigs/ Uncategorized 02 Sep 2014 Basic Tips for Contact Lens Care admin0 In this article, we will cover some basic tips for soft contact lens care.
[url=http://robbinssrwp.soup.io]uggs free shipping best[/url]
23.02.2015, 20:05:38
new ugg boots for fall ha dit...
mod viewthread&tid 551951 s/discussion/5360/pqk3 toms shoes sale 3tc5 shw.
[url=http://russelllnhz.soup.io]new ugg boots for fall[/url]
04.03.2015, 23:47:11
Michael Kors UK ha dit...
<a href="http://www.pradaonline.ca/">Prada Canada</a> Outlet Online Sale in cheapest price. More Series To Choose. Hot Sale Prada Handbags Styles. Free Delivery! Just Buy It. You will love them!
[url=http://www.michael-kors-uk.org.uk/]Michael Kors UK[/url]
20.05.2015, 17:21:07
perfects-sportshoes ha dit...
<a href="http://www.perfects-sportshoes.com/">http://www.perfects-sportshoes.com</a>
[url=http://www.perfects-sportshoes.com/]perfects-sportshoes[/url]
25.06.2015, 00:54:29
2015 New Men Cortez ha dit...
<a title="Dunk SB High Shoes" href="http://www.perfects-sportshoes.com/nike-dunk-sb-womens-dunk-sb-high-shoes-c-228_231_232.html">Dunk SB High Shoes</a>
[url=http://www.perfects-sportshoes.com/nike-cortez-2015-new-men-cortez-c-39_40.html]2015 New Men Cortez[/url]
29.06.2015, 09:54:27
perfects-sportshoes ha dit...
<a href="http://www.perfects-sportshoes.com/">www.perfects-sportshoes.com</a>
[url=http://www.perfects-sportshoes.com/]perfects-sportshoes[/url]
30.06.2015, 13:49:09
nike shoes ha dit...
<a href="http://www.perfects-sportshoes.com/">nike shoes</a>
[url=http://www.perfects-sportshoes.com/]nike shoes[/url]
05.07.2015, 16:09:51

Publica un comentari
If you have trouble reading the code, click on the code itself to generate a new random code.
 
ALTRES COSES QUE ENS AGRADEN

Cut Your Hair publicaran, finalment, el single de "Utah in Pictures"

El CAC regularà la prestació de serveis de comunicació audiovisual a internet

Polèmic logotip del festival BAM 2011

Primers detalls de la programació del Festival de Cine de Sitges

Ja disponible el nou single "Cleopatra" de Me & The Bees

Tarántula versionen "Es un crimen" d'Eskorbuto de cara al #20N

Wind Atlas

#1 Benvinguts a A Viva Veu

Ho cridem a viva veu. Ens obsessionen la m&

#2 Inspira

Encara recordem el concert d'Inspira com un

#3 Me and the Bees

Me & The Bees és un grup de noie

#4 Nova temporada Cicle A Viva Veu

Ben a prop de complir tres anys, avui prese

#1 2011. Els millors discos d'electrònica

Enguany hem tinguts alguns debats interns e

#2 2010. Els millors concerts

Encara que no ho sembli, la música n

#3 Martí de Riquer in memoriam

"La primera impressió que fa é

#4 #Sónar2013: La selecció artística

Amb el mateix criteri utilitzat en cadascun